Add BioDiscQi di Twitter!!

Penggunaan

Membuat air minuman Bio Disc

Pelbagai cara boleh dipraktikkan untuk mendapatkan air Bio Disc yang bertenaga (energised water). Antaranya adalah seperti disenaraikan di bawah :

a) Tuangkan air minuman ke atas Bio Disc. Air tersebut akan segera ditenagakan dan boleh diminum terus.

b) Botol yang mengandungi air diletakkan atas Bio Disc selama 6 jam atau lebih. Air minuman yang berklorin selepas ditenagakan dengan Bio Disc akan hilang bau dan rasa klorinnya.

c) Letakkan gelas air minuman di atas Bio-disc dan dikacau mengikut arah lawan jam (anti-clockwised) selama5 minit dan lebih.

d) Bio-disc dimasukkan ke dalam bekas yang lebih besar mengandungi air minuman dan dikacau mengikut arah lawan jam (anticlockwised) selama 15 minit dan lebih.

e) Selain itu, Bio-disc boleh diletakkan di dalam peti sejuk semalaman dan segalanya akan lebih energized.

f) Pelbagai cara lain juga boleh dipraktikkan.


Penggunaan Bio Disc Dalam Kehidupan Seharian.Penjimatan petrol berganda!
Pegang Bio Disc berdekatan dengan petrol nozzle. Tekan nozzle dengan lembut supaya aliran petrol adalah perlahan. Anda akan mendapat lebih kilometer dengan setiap isian!
Luka 
Sekiranya anda mengalami luka pada tubuh, semburkan air Bio Disc di kawasan luka tersebut. Pendarahan pada luka akan berkurangan dan dapat dihentikan serta dapat membantu dalam penyembuhan luka.Kekakuan (stiff) dan kesakitan sendi. 
Pusingkan Bio Disc pada jarak 6" daripada kawasan kesakitan sendi dalam arah lawan jam selama 20-30 minit. Fungsinya ialah untuk melegakan kesakitan. Kesan yang lebih baik dan cepat boleh didapati dengan menggunakan cahaya daripada lampu (turning counter clockwise) yang dipancarkan menerusi Bio Disc pada kawasan yang tercedera. 
 
    
Roti tahan lebih lama!!
    Semburkan air Bio Disc pada plastik bungkusan roti. Roti tersebut akan   
    tahan lebih lama walaupun air Bio Disc disembur pada plastik bungkusan  
    roti dan bukannya disembur secara terus kepada roti.
 
Memasak nasi. 
Basuh dan masak nasi dengan menggunakan air Bio Disc. Anda akan mendapati nasi tersebut tahan lebih lama dan tidak mudah basi. 
Pisau pencukur kekal tajam                                                     Letakkan pisau pencukur anda di atas Bio Disc selepas digunakan. Anda akan mendapati pisau pencukur anda akan kekal tajam lebih lama.
  
Kotoran pada pakaian 
Buang kotoran pada pakaian dengan cara menyembur air Bio Disc pada kotoran tersebut dan anda akan mendapati kotoran sos atau bahan-bahan lain lebih mudah dibersihkan.
 
Mengekalkan kesegaran makanan                                                        Simpan sayur-sayuran, buah buahan, jus dan susu di dalam peti ais yang telah diletakkan Bio Disc selama semalaman. Segala bahan-bahan tersebut akan segar dan tahan lebih lama
Category: 2 comments

2 comments:

al-fir said...

Boleh tolong jelaskan lagi mekanisme bagaimana Bio Disc boleh memberi 'Penjimatan petrol berganda'? Setahu saya, apabila nozzle petrol ditekan dengan perlahan maka ia menghasilkan peratus petrol lebih banyak berbanding gas. Oleh itu lebih banyak petrol masuk ke dalam tangki dan memberikan pemanduan yang lebih jauh.

Bio Disc Qi said...

Ya betol ape yg saudara bagtau tu....sebab tu sy ckp jimat berganda...first, saudara dh jelaskan berkenaan petrol ditekan secara perlahan-saudara dpt penjimatan pertama...second, saudara guna biodisc yang mana mekanisma yg terjadi adalah ritma beta yg terhasil akan memadatkan (compress) molekul petrol yg mana ketika pembakaran di dalam enjin tidak menggunakan molekul minyak yg banyak untuk mendapatkan tenaga yg diperlukan dalam enjin

Post a Comment